Като влязох като кмет първата седмица и щях да се ударя

...
Като влязох като кмет първата седмица и щях да се ударя
Коментари Харесай

Първият демократично избран кмет на София: Щях да ям бой няколко пъти

Като влязох като кмет първата седмица и щях да се ударя по главата. Софийското кметство е една дребна страна. Лукановата зима беше тогава. Ние бяхме единственият град с работещо парно. Върнахме имената на доста улици. 

Това описа в студиото на Euronews Bulgaria създателят на „ Зелената партия “, основател на Съюз на демократичните сили и първият демократично определен кмет на София Александър Каракачанов.

Някои от претендентите в този момент ги познавам персонално, някои не. Кметът на София би трябвало да е политическа фигура.

 
Сегашният ни кмет е симпатична женица, само че няма независима политическа воля. Тя беше сложена от господин Борисов, той има политическа роля несъмнено, само че не е визионер. Той няма визия за София и България.
Кандидатите би трябвало да имат авторитет. Той бил бизнесмен и изкарал няколко милиона, само че какво от това? Кой печели от това? Много се тормозя, че той вижда триумфа посредством личната си компания. 

Аз взимах независими решения и щях да хапвам пердах за това няколко пъти. Звъня ми министърът на финансите Иван Костов, че ми спира финансирането на превоза, а аз му споделям „ добре, на другия ден всички софиянци отиват пред МФ и смъкват държавното управление ”. Един кмет на София може да направи доста. Виждам обособени качества в някои от претендентите. 

 
Топлофикация е голям проблем. Никой не приказва за това. Този проблем би трябвало да се реши от общината и страната. Детските градини за толкова години управление така и не стигат и не стигат. Няма и задоволително спортни съоражения.
Бавното развиване на политическата ни просвета като нация е най-големият ни проблем като нация. Това какво би трябвало да представлява демокрацията. 

Вижте цялото изявление във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР